Hippodromens tak åter helt

Efter en hel sommar och halva hösten så är nu arbetet med Restaurang Hippodromens tak färdigt.

Hippodromens tak åter helt

Taket har rengjorts från smuts och samtliga ytor har setts över för att konstatera att det inte finns skador i puts och stuckatur som kan orsaka nedfall av bitar.I det nordvästra facket fanns det omfattande skador efter en sprängladdning vars tryckvåg sprängt loss den gamla stuckaturen. Detta fack har återskapats med både gamla bitar av stuckatur och nya delar gjutna efter formar i silicon.

Mittplafonden har putsats om och sedan har mönstret som prydde detta fält målats om.Inga fotografier har trots idogt letande uppenbarat sig över hur detta fack såg ut innan skadan skedde. Därför har ett mönster som finns ute i mittplafonden ovanför baren fotograferats av och målats upp med mindre justeringar för att få plats i facket. Vallmor är den blomman som finns i den andra facken vid fönstret, därför har detta mönster kopierats.

Mönster trycks ut på ritfilm och kalkeras sedan av på den bemålade ytan.

Tekniken är den samma som använts från början. En bottenton på schellackerad putsyta målas med linoljefärg. Mönstret målas sedan på fri hand med en mer laserande oljefärg. Till detta används konstnärsoljefärger med en mindre tillsats av dammarfernissa.

Relaterade artiklar

Sankt Nicolai kyrka, Sölvesborg

Sankt Nicolai kyrkas kalkmålningar färdigkonserverade

Digitalretuschering av korväggen i Finja kyrka

Efter konserveringsarbetet som utförts i Finja kyrka perioden August 2020- augusti 2021 har en digitalretuschering utförts i samarbete med Andréason & Leibel, Pigdesign.

Sankta Maria kyrka Ystad

Under början av 2022 utfördes konserveringsarbeten i Sankta Maria kyrka i centrala Ystad